We bereikten een naald in een hooiberg voor de Civiele Bescherming

Om een uitdagende vacature in te vullen hoef je geen gigantische campagne te gaan voeren. Wij bereikten onze doelgroep -en enkel onze doelgroep- met een uitgekiende segmentatie op social media.

De uitdaging

De civiele bescherming -denk special forces in België- wierf aan en vroegen aan ons om een online wervingscampagne op poten te zetten. Het addertje: niet iedereen kon solliciteren. Enkel zij die een bepaald attest verworven hebben. Maar hoe bereik je zo’n specifieke doelgroep?

De insteek

We zetten vooraf enkele doelstellingen centraal: zoveel mogelijk awareness creëren met een maximaal bereik en traffic naar de website stimuleren om effectieve sollicitaties binnen te krijgen. Hoe we deze doelstellingen zouden bereiken? Met zeer gedetailleerde doelgroepen.

Met de juiste targeting kan je zelfs de paus bereiken.

Onze aanpak

We stelden vier doelgroepen op om de campagne uit te zetten, zowel op Facebook als op Instagram. Daarnaast kozen we ook voor retargeting van gebruikers die als eens op de website waren geweest. Geïnteresseerde gebruikers werden op die manier terug geëngageerd. De vier doelgroepen werden zorgvuldig opgebouwd op basis van taal, regio (rond de twee kazernes) en interesses. Naar die doelgroepen stuurden we vervolgens verschillende advertenties die op hun beurt nog eens varieerden qua copy. Zo konden we meteen zien wat werkt en ‘on the go’ optimaliseren.

Resultaat

Onze advertenties werkten. We genereerden heel wat traffic naar de website. En we bereikten ook de juiste profielen, want een groot aantal van de bezoekers schreef zich effectief ook in. Uiteindelijk werd een heel uitdagende vacature bijzonder efficiënt en relatief goedkoop ingevuld.

Enkele cijfers

020

CPC

32378

Clicks

1000 +

Inschrijvingen
Andere projecten die je waarschijnlijk interesseren:
Boerenbond

Boerenbond

Port of Antwerp

Port of Antwerp

Voel je de klik al? Geweldig.
Tijd voor een babbel.

Een klik met betekenis
Thomas Klein
Managing partner

thomas@zulu.be
+32 486 28 54 92

Adriaan De Raymaeker
Head of Operations

adriaan@zulu.be
+32 472 81 73 94